Web development tutorijali

Ako ste zainteresovani da sami učite web razvoj, dizajn, programiranje soe optimizaciju i sve vezanono za interne, ovde ćete pronaći dosta toga korisnog.

HTML izrada sajta

Na sledećoj stranici ćete pronaći jednostavno i upotrebljivo uputstvo o HTML jeziku. Početnici koji žele da nauče osnovo i lako počnu sami da se bave izradom sajtova, ovo je pravi tutorijal.

Takođe, i za one iskusnije, koji se već bave web dizajnom, pronaći će nešto zanimljivo za sebe vezano za HTML. jezik i njegovu upotrebu.

HTML izrada sajta

CSS Dizajn

Dok je HTML jezik zadužen za to šta će i kako biti prikazano na stranici, CSS jezik je zadužen za stilove HTML elemenata.

CSS Dizajn sajta

Yii2 PHP framework

Yii2 jedan od najkvalitetnijh i najbržih frejmvorka za izradu web aplikacija u PHP-u.

Yii2 PHP framework

Node js

Node js

Node js

JavaScript

JavaScript jedan od najpopularnijih i široko primenjenih programskih jezika za izradu web sajtova i aplikacija. Na sledećem linku možete pročitati jednostavno uputstvo o osnovama i korišćenju programskoj jezika Java Script.

JavaScript programiranje - osnove

React.js Osnove

React JS je JavaScript biblioteka otvorenog koda koja se koristi za izgradnju korisničkih interfejsa. Kreirao ga je Facebook i sada ga mnoge kompanije koriste za razvoj interaktivnih veb i mobilnih aplikacija. React JS olakšava kreiranje složenih korisničkih interfejsa sa svojom deklarativnom sintaksom, arhitekturom zasnovanom na komponentama i moćnim mogućnostima povezivanja podataka. Sa React JS, programeri mogu brzo da kreiraju dinamična i prilagodljiva korisnička iskustva koja su i performanse i za održavanje. Koristeći snagu React JS-a, programeri mogu da naprave brze, skalabilne aplikacije koje je lako otkloniti i održavati tokom vremena.

React.js Osnove