Dizajn web sajta

Dizajn web sajta

Za dizajn sajta primenjujemo različite tehnike i tehnologije razvoja i njihove kombinacije, a u cilju postizanja što boljih performansi gotovog proizvoda. Kreiramo web sajtove koji su uspešni u web svetu.
Da bi smo postigli visok rejting u digitalnom svetu morali smo da odradimo kako treba svaki segment izrade sajta od planiranja, preko dizajna i programiranja do objavljivanja i optimizacije sadržaja.

Dizajn sajta - faze razvoja

Planiranje web sajta

Planiranje web sajta je osnova i najvažnija faza za dizajn sajta. Dobro isplaniran sajt je pola odrađenog posla.

Planiranje web sajta zahteva itervju sa vama kao naručiocem sajta. Iz predstavljanja vaše delatnosti i opisa kako želite da izgleda i funkcioniše vaš budući sajt, mi definišemo ciljeve koji moraju biti ispunjeni.

Odabir alata za dizajn sajta

Odabir alata i tehnologija je druga stvar koja odlučuje o kvaliteti dizajna sajta i dinamici kojom ćese razvijati. Nakon što smo imali razgovor sa Vama, kao naručiocem sajta, i tačno izdefinisali zahteve kako i šta želite da radi i kako će da izgleda, prelazimo na odabir alata i tehnologija koje ćemo koristiti pri njegovm dizajnu.

Važno je da izaberemo najadekvatniji alat i tehnologiju, da bi smo u što kraćem roku isporučili gotov web proizvod a istovremeno zadržali kvalitet.

Dizajn sajta

Kada smo definisali zahteve i odabrali pravi alat, prelazimo na dizajn sajta i kodiranje. Ovo je jedan od najvažnijih segmenata dizajna web sajta.

Prilikom dizajna sajta vodimo računa o tome kako će šta izgledati ali fukncionisati na akcije korisnika. Dizajn i jednostavnost korišćenja sajta je ono od čega zavisi poverenje naših korisnika.

Mobile-first Dizajn

Za izradu korisničkog interfejsa web sajtova i aplikacija primenjujemo tehniku Mobile-first. Više od pola ukupnog broja korisnika web-a pristupa sa mobilnih uređaja. S obzirom na tu činjenicu mi dizajn razvijamo tako da ga optimizujemo prvenstveno, za prikazivanje na mobilnim uređajima a tek onda za desktop kompjutere i ostale uređaje većih dimenzija ekrana.

Struktura sajta

Još jedan kriterij koji propisuje w3c, struktura sajta, doveli smo do savršenstva. Struktura sajta podrazumeva pravilno organizovanje sadržaja u zasebnim stranicama po kategorijama.. Takođe, pravilna struktura svake stranice je važna i za korisnika a web pretraživačima je to glavni vodič kako ćenas rangirati u SERP-u ( Search Engines Results Page).

Programiranje sajta

Nakon što smo izvršili detaljnu analizu konkurencije, isplanirali kako će šta da izgleda i funkcioniše prelazimo na kodiranje. Front end i back end programeri se konsultuju i vrše podelu obaveza i prelaze na kodiranje.
Back end razvojni tim pravi model i na osnovu njega definišu i kreiraju baze podataka i ostalu logičku podršku na serveru. Front end dizajneri i programeri usaglašavaju vizuelni izgled i upravljanje akcijama na sajtu. Na kraju oba tima testiraju i otklanjaju eventualne propuste i tek onda objavljuju web sajt ili aplikaciju.

User Frendly dizajn

UserFrendly je pojam koji karakteriše inerfejs aplikacija i web sajtova, tako što je njegov dizajn i razvoj pratio ponašanje korisnika pri njegovom korišćenju.

Kada uspemo i da dovedemo klijente na naš web sajt, potrebno im je obezbediti jednostavno i lako korišćenje i pronalaženje informacija zbog kojih su i posetili naš sajt.

Pošto su vaši klijenti važni za uspeh vašeg poslovanja, tako mi za vas vodimo računa o vašim klijentima.

Dizajn optimizovan za sve uređaje

Web sajtovi i aplikacije koje mi pravimo su uspešni i priznati u digitalnom svetu. Za postizanje uspeha morali smo da ispunimo neke osnovne zahteve i primenimo određene standarde. Da bi se naš web sajt našao u rezultatima pretrage google i ostalih pretraživača, jedan od zahteva koji su morali da budu ispoštovani, je dizajn prilagođen svim vrstama uređaja (Responsive Design), prvenstveno mobilnim uređajima.
Dizajn koji mi stvaramo je responisvan dizajn i za ostale smart uređaje kao što su: TV Smart, Pametni sat, digitalni peneli i slično..

Dizajn optimizovan za sve uređaje